dimarts, 5 de maig del 2015

ELS PROMETEDORS


Ja són aquí, a les nostres ciutats, altra vegada! Mireu com adoben carrers, jardins, carreteres... queden pocs dies! A cada cantó, en mig d'un carrer, dalt d'un cadafal a la Plaça del poble… ofereixen fórmules remeieres, prometen sense parar! Les ciutats s'omplin en un obrir i tancar d'ulls de bruixots, bruixes, encisadors, salmaires, oracionaires, tiradors de cartes, senyadors de mals i fetillers, tots ells, sense dubte, grans divulgadors “Populars” d'eufemismes.


I allà van alguns del poble a escoltar, entre coques, cervesa i música, estos endevinetes i estel·lers entesos en averanys i pronòstics que, al preu d'un vot, els canten predicots filosòfics determinants del futur de les ciutats i les coses del món. Però, de tots els prometedors, cal destacar el seu gran Mestre Taumaturg Suprem anomenat  “Pepé” que,  per Generalitat , promet a desdir delitant els asnals oïts dels seus acòlits. El que no sabem és si va néixer en dia de gràcia, o siga, al bell punt de la mitja nit del 24 de desembre, ni tampoc si tota la seua saviesa remeiera respon a oracions i fórmules adquirides la nit de Sant Joan.

El cert és que no para d'anunciar que en els darrers anys ha dotat d’infraestructures la “comunidad”, l’ha modernitzada, baixat els impostos i creat centenars de milers de llocs de treball.  A més a més, i  gràcies a paraules especials i al seu do màgic amb la “toga leguleya”, ha “salvat” de la crema i guarit un bon grapat de subjectes i demés "ganao" afectat amb tota classe de mals: nafres querelladores, vòmits fiscals polititzats, cervells corruptes, mans podrides, estómacs agraïts, indigestions per “pucherazos”, diarrees especulatives, vistes gordes, bulímia dineraformigonada, tràfic intestinal d'influències, herpes de “correa” i una llarga llista de malalties suposadament “sanejades” la gran majoria, i  condemnades (per evidents) les menys,  fent-se guanyar la seua clientela durant quatre anys més a fi de dominar i senyorejar la “comunidad” que el rodeja. 

Però, aquesta vegada, a Pepé li han eixit al seu pas gents de gran crèdit miraculós: són els desencantadors i desenbruixadors que, baix l'advocació de la Mare de Déu del Remei, tenen el “Compromís” d'ajudar al comú de la gent a través d'un encanteri mediàtic d'interpretació dels fets que demostre l'estat d'ensopiment i d'hipnosi del qual en són víctimes la clientela d'aquestos prometedors enganyifes... Podem!, no paren d’anunciar.

Dits prohoms, capaciten el do diví per poder vorer a través dels cóssos opacs, aconseguint així l’observar tots els dintres de les coses, reveladores autèntiques del focus de tot mal.

Esperem, doncs, que l'aigua purificadora del Maig que procuren estos nous benefactors de la societat, ens porte tot un recital d'eficàcia destruint tots els mals esperits i que en la Nit Màgica, l'herba de Sant Joan torne a bones mans. Noves promeses, nous prometedors.


Si, ja venen vestits d’ovella ... pels seus fruits els coneixereu!