dijous, 5 de febrer del 2015

PABLO IGLESIAS, PERDONA'LS, DONCS NO SABEN EL QUE FAN

 "Ser socialista no ha de ser una afecció, sinó una vocació en nom del bé comú". "Només a través de la serietat, la moralitat, l'honradesa, l'honestedat, la fermesa en les idees fonamentals i l'exemple donat, pot un socialista exercir la revolució, aquesta capacitat de canvi que, a partir de la pragmàtica de la seua política, col·labora amb el progrés humà, vivifica el progressisme ".

Aquest seria el resum de la idea política d’aquell egregi home anomenat Pablo Iglesias. Per cert, en aquells temps, Unamuno va titllar el socialisme com "la religió de la humanitat". Avui tot això ha degenerat ... a l'estat espanyol, és clar.


Ja varen començar malament amb el tema de l'OTAN, més tard els col·legis concertats; la porta entreoberta a la privatització amb la llei 15/87 de sanitat; una altra porta en les mateixes circumstàncies per a Endesa, Repsol, Telefonica, etc. ; l'antidemocràtica, indigna i inhumana reforma de la Constitució en 2011; la negació al referèndum respecte Felipe VI; l'abandonament de la defensa dels drets dels pobles i, per tant, el rebuig a la consulta catalana; la defensa franquista de la "unitat" d'Espanya en detriment de la "unió" dels pobles d'Espanya, etc., ... i ara el "guapo" de Pedro Sánchez, pacta amb el PP esmenes al codi penal a més de voler brindar una altra copa amb Rajoy sobre educació, en "nom de l'estabilitat, l'equitat i l'excel·lència".

De la mateixa manera que un "demòcrata" s'oblida dels drets humans estrenyent la mà al règim saudita en nom de l'economia, també un presumpte socialista (ha de pensar Sánchez), en nom del socialisme i l'abolició de les classes socials, podrà estrènyer la mà a un senyor que governa en benefici del capitalisme, representa els rics, s'envolta de corrupció i no condemna el franquisme.

Esmenes al Codi Penal Rajoy-Sánchez per les quals Espanya es col·loca "al capdavant" contra el Yihadisme:

"Penalitzar el dipòsit i la tinença d'armes i explosius amb fins terroristes". "Sancionar el finançament del terrorisme". "Implantació de la presó permanent revisable o cadena perpètua". I això últim és presumptament anticonstitucional!

Però el senyor Sánchez, des de les aigües estancades de la mediocritat o seu socialista des de fa unes dècades, apunta que quan "conquiste" el govern, anul·larà allò de la "cadena perpètua". Home! Doncs no fiques la signatura, dic jo, no?

No obstant això, totes aquestes "escenes" semblen estar estan encaminades, arribat el dia, a un gran pacte de govern entre els dos grans partits en nom de, com ja ha avançat P. Sánchez, "l'estabilitat, l'equitat i l'excel·lència" . M'agradaria equivocar-me, però, temps al temps.

O siga, el socialista li dóna la mà a un Sr. Rajoy que des de 2012 ha augmentat la venda d'armament a Bahrain (45 milions), Israel (5'5 milions), el Marroc (2'8 milions) o l'Aràbia Saudita, el millor client (428 milions en 2012/13, país al qual Obama va exigir deixés de finançar el Yihadisme), tots ells acusats per violacions dels drets humans. El socialista li dóna la mà a un senyor Rajoy que va duplicar el 2013 la venda d'armament, 3.900 milions d'euros (més de 182 milions a aquest país "bolivarià" anomenat Veneçuela). I és que la cultura de "la pau", segons sembla, ha de ser deficitària, no dóna beneficis.

Sembla que venen llumins als piròmans per després modificar una llei que "endurisca" les penes contra ells i posar-se la "medalla" de la justícia, la llibertat i la pau ... em donen ganes de vomitar.

El PSOE ha esgotat tota credibilitat:

El seu enemic no és el corrent neoliberal i capitalista de bancs i transnacionals que a través de la tecnocràcia estan colonitzant, devastant, contaminant, exterminant i portant a l'esclavitud moderna les nacions del món, les seues cultures i diversitat.

La seua prioritat ja no és la lluita contra la privatització i reducció de les despeses socials en el sector públic o la minva dels drets socials dels treballadors.

La seua denúncia ja no són els privilegis de "classe" política dels que ells mateixos són beneficiaris ... portes giratòries, sous desorbitats, senadors, pensions, sous vitalicis, etc.

La seua comesa en nom d'un món més humà i ecosòfic ja no passa pel desmantellament de bases militars, la progressiva disminució de vendes d'armes, el progressiu tancament d'indústries armamentístiques, la fi de tota "guerra preventiva" i el foment del pluralisme a través del respecte i el diàleg (per a tal comesa caldrà deixar els pobles en pau, és a dir, no voler "apropiar-se" dels seus recursos naturals).

I davant d'una crisi tan cruel com la que vivim a Espanya, amb centenars de famílies senceres desnonades, sense recursos, morts de fred, de gana. Pacients que moren per no donar-los medicaments. Milers de petits comerços arruïnats. Pujades de llum, aigua, IBI, etc. Discapacitats abandonats per l'estat. Hospitals amb pacients amuntegats als corredors. Persones deprimides que es suïciden per la seua situació econòmica. Generacions perdudes de joves sense futur. Ancians que emmalalteixen mortalment pel disgust d'haver estat enganyats per una mena de usurers els quals han estat "rescatats" amb els nostres diners o acomiadats amb indemnitzacions milionàries. Treballs precaris, esclaus, etc., etc ...

Davant tot això i més, dic, el PSOE li dóna la mà a qui ha empitjorat aquesta situació i anuncia com a enemics a batre "Podemos" i "Esquerra Unida".


I vaig a parar d'escriure perquè, en cas contrari, em pujarà la tensió perillosament.