dimarts, 20 de maig del 2014

HIPOCRITOCRÀCIA

Coneixedor de l'honorable discurs que, amb ferm propòsit d'al·legat a favor de la tolerància i la convivència de la societat , va manifestar Joan Carles I , en els actes previs al lliurament del V Premi de Drets Humans Rei d'Espanya , hagut en la Universitat d'Alcalá d'Henares el passat mes de setembre de 2013, m'envaeix avui el pes d'una gran decepció que avala , encara amb més justificació, la idea República que tant jo com els meus avantpassats sempre hem defensat amb fermesa i respecte.


En la meua societat , " la paraula" sempre ha tingut el màxim valor , sent, com sempre hem considerat , font d'identitat i integritat de la persona , allò que li confereix dignitat i honorabilitat . Malgrat que vivim temps prosaics , acostumats a la indecència , al obscè que testimonia aquesta infracció negligent d'obviar la condició ètica dels programes polítics , Sa Majestat , garant de la llibertat , la igualtat i la fraternitat de tots els pobles de l'estat espanyol, hauria de donar exemple .
Recordo les seues paraules :

" La Corona afirma avui i en tot moment el seu ferm compromís amb la tasca irrenunciable de protecció dels Drets Humans . El nostre afany ha de ser promoure, tal com recorda la nostra Constitució, la dignitat humana, els drets inviolables de tota persona , el lliure desenvolupament de la personalitat i el respecte a la Llei i als drets dels altres " .
" ... Hem de fer realitat les aspiracions de tots els que compartim el desig d'aconseguir una societat cada dia millor per més justa" .

Fa pocs dies , Sa Majestat , va visitar Aràbia Saudita per reforçar la cooperació política , de seguretat , de defensa i cultural ... però sobretot per intervenir en grans projectes per a benefici de " alguna " gran empresa espanyola , profit de vehemència i fervor del Sr. Rajoy en els seus discursos de lluita contra la recessió econòmica ( tot i haver 5 milions d'aturats ) , i és per aquest motiu que em fa difícil trobar un indici de sentiment de probitat cap a la règia institució .
Aràbia Saudita és un dels països que més atempta contra els drets humans . Es pateixen contínues repressions , detencions , empresonaments arbitraris , processos injustos , tortures i maltractaments , flagel·lacions , amputacions ...
Resta en vigor l'execució de la pena capital , la qual s'aplica a un ampli ventall de delictes com l'adulteri , robatori a mà armada , apostasia , narcotràfic , segrestos , violacions i bruixeria , cap d'ells d'ordre criminal .
A més a més,  la discriminació de la dona és escandalosa , al " regne " saudita, les dones depenen de l'autorització un tutor de sexe masculí per contraure matrimoni , viatjar , sotmetre a certes intervencions quirúrgiques , acceptar una feina remunerada o matricular a la universitat " . Tenen prohibit conduir.

En fi , per a què estendrem  més ? La hipocresia ja ha arrelat en les entranyes d'aquesta civilització. El dogma globalitzador d'Occident : explotar , produir , consumir , cercle indefinit que "en nom dels diners " està portant a la ruïna el planeta i la seva humanitat . I sembla que val tot : es reformen lleis que atempten contra la justícia universal , que atempten contra els drets dels pobles , que atempten contra el medi ambient, que atempten contra els territoris , etc. , Això sí , sempre a favor de grans empreses , corporacions transnacionals (que ja transcendeixen els estats) i satèl·lits capitalistes que fabriquen diners amb l'especulació i l'engany .

Dues terceres parts de la humanitat estan vivint amb menys de 2 € diaris gràcies als recursos naturals de les seves terres , que són explotats en nom del progrés i la modernitat . Emperò , l'OTAN ha envaït l'Iraq i l'Afganistan per alliberar del jou absolutista a la seva gent i defensar exclusivament ... els drets humans !
Se suposa que Sa Majestat va visitar Aràbia Saudita amb el mateix propòsit .


Què seria de la democràcia sense ni tan acreditades diligències ?